El poble de Cullera continua donant pasos cap endavant i decidits en la lluita contra el canvi climàtic, situant-se al grup davanter de municipis compromesos amb la transició energètica com ara Barcelona o Madrid.

Així, si ja ens havíem sumat a l’aliança europea dels pobles front al canvi climàtic, amb l’objectiu de reduir per al 2030 les emissions de diòxid de carboni en un 27%, i incrementar la producció local d’energia de fonts renovables en un 90%, el passat mes de febrer, es va aprovar al plenari de l’Ajuntament a proposta de COMPROMIS-VERDS-EQUO una MOCIÓ PER A LA CONTRACTACIÓ D’ENERGIA ELÈCTRICA DE FONTS RENOVABLES, per la que s’adopten els acords d’incloure clàusules mediambientals en el sistema de contractació de subministrament tant d’energia elèctrica, com de gas de l’Ajuntament de Cullera, de manera que en la contractació d’energia es promourà que l’energia contractada siga d’origen 100% renovable. A més a més, amb l’aprovació de la moció, també es donarà preferència a contractar a empreses que tinguen certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que la seua producció i/o comercialització d’energia es 100% neta, i que siguen per tant empreses que tinguen un vertader compromís amb la Transició Energètica.

A la moció també s’acorda que l’Ajuntament de Cullera es compromet a prioritzar la contractació del subministrament d’energia elèctrica a empreses cooperatives (preferentment d’àmbit local) d’economia social, així com la implementació de mesures d’estalvi i eficiència energètica en les instal·lacions municipals i la progressiva instal·lació en els seus edificis de sistemes de generació d’energia renovable destinats a cobrir l’autoconsum.

A més, a actuacions com aquesta s’han de sumar altres com la potenciació del transport sostenible, amb la pacificació del trànsit i el foment de l’ús de la bicicleta, i la posada en marxa de sis punts de càrrega elèctrica de vehicles. Punts de carrega ubicats al carrer Pescadors (front a casa de la Cultura), en el carrer del Riu (front a la casa de l’Ensenyança), i en la plaça de la Constitució (en les proximitats de Tourist Info) i que ja es troben operatius per als usuaris de vehicles elèctrics.

Amb aquestes accions, es preten fer de Cullera un municipi més ecològic, sostenible, saludable i en definitiva fer de Cullera un poble més habitable.

Hugo Font Lafarga

Compromís per Cullera