El passat divendres 21 de març van tindre lloc les votacions presencials del procés de primàries obertes a la ciutadania que va realitzar la Coalició Compromís en que va ser escollit Jordi Sebastià, actual alcalde de Burjassot, com a cap de llista per a les Eleccions Europees.

Acabava així una setmana en que els militants, els simpatitzants i les persones que s’havien apuntat al cens podien votar també per internet o per correu postal, obrint així la participació a tota la ciutadania.

A nivell comarcal de la Ribera Baixa votaren més de 400 persones, de manera que la participació superà el 70 % de persones que s’havien apuntat al cens de Compromís. A Cullera, de les més de 150 persones adherides a Compromís, votaren més de 120.

D’aquesta manera, des de Compromís per Cullera es valora molt positivament el procés de primàries i la participació de la ciutadania en aquest procés. A més, cal destacar que el procés intern s’ha viscut amb molta calma, sense divisions internes i ha servit per a augmentar el número d’afiliats i de militants i per a augmentar la cohesió interna de la Coalició.

Per últim, cal destacar la figura de Jordi Sebastià com a candidat a eurodiputat. Jordi ha sigut alcalde de Burjassot durant aquestos anys i ha destacat per dur a terme una série de polítiques encaminades a paliar els efectes de la crisi sobre les persones que més l’estan patint (aturats, jubilats, dependents…), per dur a terme un reconeixement constant sobre la figura de Vicent Andrés Estellés, poeta de la seua localitat, i per haver-se enfrontant de manera democràtica a l’extrema dreta que al llarg d’aquesta legislatura ha volgut enfonsar tota la tasca que ha dut a terme l’ajuntament de Burjassot en defensa de la llengua i la cultura pròpia del País Valencià.

És per això que des de Compromís volem animar a tota la societat a continuar fent front a les polítiques que està aplicant el PP i que anteriorment va aplicar el PSOE i per això volem deixar clar que en aquestos moments la millor forma de plantar-los cara és participar en les eleccions europees del 25 de maig i votar a la Coalició Compromís.

logo sense coalició. compromís per cullera