Fa 3 mesos que vaig parlar amb la secretària del regidor de platges per a demanar-li cita per tal de mantindre una reunió amb ell. En aquesta ocasió no ho vaig fer com a portaveu de Compromís per Cullera, sinó que ho vaig fer com a ciutadà de Cullera que té el dret a entrevistar-se amb un membre de l’equip de govern local per a fer-li una petició.

La meua intenció era proposar-li fer una proba amb una de les màquines que s’utilitzen per a netejar l’arena de la platja per tal de vore si aquestes màquines podrien servir per a eliminar una mala herba coneguda com a “junça” i que és un autèntic mal de cap per als llauradors de Cullera.

La resposta, molt educadament, després d’apuntar-se el meu telèfon fa ser que <<ja ens posarem en contacte amb tu>>. Doncs bé, 3 mesos més tard continue esperant la trucada de la secretària per tal de poder-me entrevistar amb el regidor de platges. 3 mesos esperant i ací no passa res.

Però sí que passa. Com ja he dit, volia fer-li una proposta, perquè les persones que integrem Compromís tenim idees, cosa que el govern del Partit Popular local no té. La proba per a eliminar les xufes de la junça hauria pogut funcionar o no hauria funcionat, però volíem fer eixa proba perquè pensem que pot ser una bona idea i molts llauradors de Cullera amb els que hem parlat jo i el meu company Xavi Sanjuan ens han dit que podria ser una molt bona idea i que seria fantàstic poder fer una proba en alguna terra.

Però en canvi, el regidor de platges preferix tindre estes màquines parades durant 10 mesos a l’any i no té ni la mínima dignitat de rebre’ns per tal d’explicar-li la proposta que li volíem fer.

Això no és res més que un simptoma del que passa a Cullera. L’equip de govern actual està acabat, no estan realitzant cap tipus de gestió des de l’Ajuntament, sinó que el poble avança per la pròpia inèrcia de la ciutadania de Cullera.

A més, com és sabut, des de Compromís i apostem per l’agricultura ecològica i si aquesta prova haguera funcionat hauríem guanyat tots. Els llauradors ens hauríem estalviat centenars de milers d’euros comprant herbicides tòxics i nocius per a la salut; els consumidors haurien guanyat perquè deixarien d’ingerir multitud de productes químics que s’utilitzen per a eliminar la junça i el mateix regidor hauria guanyat, perquè s’hauria pogut penjar una medalla. Però com que són una colla d’incompetents, preferixen passar de tot i preocupar-se només per omplir-se les seues butxaques i assegurar-se un lloc de treball quan perguen les properes eleccions locals.

Com ja he dit, des de Compromís i per sort cada vegada també més llauradors del nostre poble, apostem per l’agricultura ecològica perquè és l’únic model agrícola sostenible per a les nostres terres de cultiu, per al medi ambient en general i també per a la nostra salut.

Com és sabut, la Ribera és una comarca eminentment agrícola i on durant desenes d’anys s’han utilitzat incontables quantitats de productes químics agrícoles. També, com és sabut, en aquesta comarca és on més casos de càncer es produïxen de tot el País Valencià.

Aixina que pot ser ja ha arribat l’hora de realitzar un estudi seriós sobre l’impacte que tenen aquestos productes en l’augment dels casos de càncer en la nostra comarca, destapar les relacions que tenen els grans empresaris dels productes químics agrícoles amb alts dirigents del PP i apostar de manera ferma i decidida per l’agricultura ecològica, com a font de riquesa i com a font de benestar per a la nostra salut.

                Marc Joan Portaveu local

logo sense coalició. compromís per cullera