Ací no passa res, eixa és la imatge que dóna el  nou equip de govern amb el Sr. Sanjuán al front. Han passat les eleccions i per fi ja hem celebrat el ple d’organització de l’actual legislatura.

Els aspectes més destacats són que els plens seran al matí, amb la qual cosa queda demostrat les facilitats que dóna a la ciutadania per a poder assistir, informar-se, protestar i estar al dia de la gestió de l’equip de govern. La participació i la transparència tornen a quedar una altra vegada (i van……) en les falses promeses electorals del PP a tots els nivells.

Per descomptat el sentit de l’austeritat del Sr. Sanjuán té una doble vara de mesurar, d’una banda baixa les assignacions a les assistències als plens, cosa que acceptem a pesar de la seua coacció d’oferir 50 euros més, de 100 euros que era la proposta inicial, perquè acceptàrem tots els assessors proposats. Sí que és veritat que en la reunió de portaveus es va proposar diferenciar el ple de les comissions informatives, però en cap moment  com va afirmar i va mentir en el ple ni PSOE ni nosaltres vam proposar cobrar 300 euros.  Esta actitud demostra que davant de la falta d’arguments per a defendre l’indefendible recorre a la mentida i esta actitud no li la consentirem ni un minut. Podrem errar en la informació que donem en el ple sobre diversos temes, però no mentir i dir falsedats de coses que no es van parlar en cap moment i a més afirmar i donar per fet les seues conjectures sobre el que pensem o no.  Sr. Sanjuán no té ni idea del que parla i menys de les nostres propostes perquè entre altres coses és incapaces de negociar i arribar a consensos. Per este camí no ens va a trobar.

I seguint per això de l’austeritat, no han rebaixat ni un sol assessor. Açò sí que és austeritat i actuar com els altres dirigents del PP. Davant de la greu crisi que patix el nostre ajuntament, que afecta molts ciutadans, per al PP i el Sr. Sanjuán no passa res i tornen a repetir el mateix gasto, que cal recordar que és polític. Els arguments que van donar en el ple és perquè prenguen nota els sindicats i treballadors, ja que realment com va dir Rajoy : “el PP és el partit dels treballadors”. Serà dels que tenen el carnet del PP.  Defendre que estos càrrecs, que són polítics torne a repetir, fan funcions i horaris, que si estigueren en plantilla ens costarien més diners, que com som menys regidors fan falta més assessors, és justificar l’injustificable. Per això en la nostra proposta que suposaria un estalvi de 140.000 euros , eliminàvem eixes persones prescindibles i només manteníem els professionals. Però no, per al PP no passa res.

I per a finalitzar les ganes de treballar i complir amb les obligacions després de les eleccions. Ja se’l vam dir el dia de l’envestidura, en la situació actual cal posar-se a treballar immediatament i quin és la seua proposta fer el primer ple ordinari en el mes de setembre.

Les factures sense pagar, la falta de diners i de solucions que ha fet que per primera vegada els pàrquings municipals no entren en funcionament el dia 1 de juliol i a més contractant a menys treballadors que esperaven estos mesos per a alleujar un poc la situació econòmica, l’entrada de menys policies locals, el pagament als proveïdors, maquines sense poder reparar, la concessió del fem en l’aire, és a dir que estem pitjor que abans de les eleccions però per al PP i el Sr. Sanjuán  “ací no passa res”.

 Pere Manuel Aragó