Reunió amb la Directora General de Desenvolupament Rural

La Regidoria d’Agricultura impulsarà una marca de qualitat per al Meló d’Alger de Cullera

Avui dimecres 22 de març, els regidors d’Agricultura Marc Joan i de Medi Ambient Hugo Font, s’han reunit amb la Directora General de Desenvolupament Rural i PAC Maite Xàfer a la Conselleria d’Agricultura per a tractar diferents temes d’interés.


En primer lloc, s’ha valorat la reobertura del Mercat del Prado com a punt de venda directa dels llauradors locals en els mesos d’estiu per tal de poder abastir als hostelers de Cullera i els pobles veïns. A més, també es vol realitzar un mercat de venda directa els dissabtes de matí durant tot l’any, enfocat al públic en general.

En segon lloc, s’ha tractat la possiblitat d’ampliar la Denominació d’Origen de la Xufa de València fins a Cullera per tal que els productors que actualment estan treballant este producte pugen aixoplugar-se sota el paraigües de la DO.

Les raons per a dur a terme esta petició són diverses. A Cullera es disposa de les mateixes condicions edafoclimàtiques que a l’Horta de València i este cultiu pot suposar una alternativa vàlida per a efectuar una rotació de cultius adequada i no cansar les terres després d’anys de cultivar exclusivament meló d’alger. Estos motius, juntament amb l’important augment de la demanda tan d’orxata com de xufa en fresc i la davallada de la productivitat en les explotacions de l’Horta de València són les que motiven esta demanda. En este sentit, cal recordar que ja fa un parell d’anys que s’ha començat a cultivar xufa a l’horta de Cullera amb bons resultats.

Per últim, els regidors de Compromís per Cullera han volgut traslladar a la Directora General la possiblitat de crear una marca de qualitat per al Meló d’Alger de Cullera, que és un dels productes tradicionals i amb més qualitat que es produixen al terme de Cullera.

Al mateix temps, s’ha val·lorat la possiblitat de fer un estudi de viabilitat sobre la possiblitat de recuperar algun cultiu tradicional com el cacau, que antigament s’utilitzava per a produir el torró de cacau, molt val·lorat a nivell local i que arribà a competir amb el Torró de Xixona.

Totes les propostes han sigut molt ben rebudes per part de la responsable del Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, la qual s’ha compromés a treballar per a per a que estes propostes puguen dur-se a la pràctica.


En este sentit, Cullera podrà optar a les subvencions que s’ofertaran per tal de promocionar el mercat de venta directa i s’ha acordat realitzar una reunió amb  els llauradors i els comerços implicats en la producció i venda del meló d’alger per a estudiar quina pot ser la millor marca de qualitat per a ajudar a promocionar les diferents varietats de meló d’alger que es cultiven a Cullera.

 

Cullera, 22 de març de 2016

Arxivat en: Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *