Des de Compromís per Cullera volem denunciar l’última pujada de preus que ha patit el servei de rodalies de RENFE. Esta és una nova mesura amb ànim recaudatori, que agreuja els efectes de la crisi entre el conjunt de la ciutadania: els treballadors i les treballadores que s’han de desplaçar per a anar al seu lloc de treball, els estudiants, les persones jubilades i tota la resta de ciutadans i ciutadanes.

El bitllet per a anar i tornar de Cullera a València ha pujat un 40%. De 5’60 € ha passat a constar-ne 7’40 €. La gran trampa sobre la que es defensa este canvi és que pots comprar-te un bono-tren de 10 viatges que “només” costa 25’50 €; però el problema és que estos 10 viatges només es poden realitzar durant els 30 dies següents a la seua adquisició.

Així doncs, este suposada baixada de preus només beneficiarà a una minoria d’usuaris, perquè som molts els que només ens hem de desplaçar en rodalies de manera puntual, una, dos o tres vegades a la setmana; o simplment una vegada, i per tant, estos canvis només ens afecten a pitjor.

Per això, des de Compromís per Cullera denunciem esta nova mesura que ens afecta a totes les persones que utilitzem les rodalies, els de baix, perquè els de dalt, els que no patiran esta pujada de preus, no van en rodalies, sinó que van en AVE o en cotxes oficials.

A més, des de Compromís apostem per una defensa del transport públic, afavorint l’ús entre la ciutadania, baixant els preus, augmentant els horaris dels convois entre Gandia i València, també en horari noctur i especialment de dijous a diumenge; a més d’apostar per la concessió d’ajudes al transport per a estudiants universitaris o de secundària que s’han de desplaçar fora de Cullera per a cursar els seus estudis, mesures a les quals sempre s’ha oposat el PP i que el PSOE mai ha fet efectives quan ha governat.logo sense coalició. compromís per cullera