Les festes majors de Cullera d’enguany, passaran a la història, no per ser d’Interés Turístic autonòmic, ni per les seues espectaculars activitats, ni pels seus concerts multitudinaris, ja s’imaginen perquè, no? Doncs si, per l’incendi que va tindre lloc el dia de l’inici de les festes, en la Baixà, al disparar el castell de focs artificials.
La repercussió mediàtica ha sigut brutal, inclús arribant a ser “trending topic “ en twiter, tant les imatges com els comentaris d’indignació pel que estava ocorrent.
Els experts advertien que les condicions climàtiques van a representar un greu problema pels incendis que es van a produir, per la sequera extrema que patim, i que lamentablement es gasta molt en extinció i poc en prevenció .
Però en el cas concret de Cullera, de la nostra muntanya, el dia 26 d’abril hi havia pre emergència 3, la màxima, la que està totalment prohibit , en este cas, disparar els focs. Després s’ha anat comprovant que els bombers també van incidir en esta circumstància.
Però el nostre alcalde, el sr. Sanjuan, va fer cas omís de totes les advertències i va autoritzar el tir.
La negligència i la irresponsabilitat va fer possible el dantesc espectacle oferit i del que hem i han sigut testimonis milers i milers de persones. El foc amenaçant el Castillo, després les cases de Sant Antoni i el castell sense parar, com els dic : una cosa indignant.
Però si greu va ser allò que ha ocorregut, més ho és també la forma en què s’ha portat el tema. No podem consentir ni assumir la frase ” s’ha cremat com sempre”, no sr. Sanjuan, esta vegada s’ha posat en perill la vida de persones, les que veien com el foc s’acostava a les seues cases, impotents, que van haver de desallotjar i que va ser gràcies als seus “c……” per a ordenar que es disparara el castell.
El silenci ha sigut una altra de les notícies negatives, no donar la cara davant dels ciutadans, davant del poble i davant de tots els mitjans de comunicació per tal d’explicar el que va ocorrer.
Si haguera pres la decisió de no disparar els focs, haguera tingut al seu costat a Compromís perquè era el coherent, el sensat i el legal. Però n , ara és descarrega que la decisió va ser de l’equip de govern.
Tampoc va informar l’oposició d’allò que s’ha succeït, ni de tranquil•litzar als afectats, que per cert no han tingut la decència ni d’acostar-se per a interessar-se pel seu estat.
Un cúmul de despropòsits a què algú haurà de respondre, assumir alguna responsabilitat.
I Compromís, fent ús del servici als nostres ciutadans només hem fet que interesar-nos, denunciar i demanar resposabilidades als que han vulnerat la llei.
I resulta es que ara el Sr. Sanjuan i l’equip de govern ens acusa d’alarmistes i de desprestigiar a Cullera amb tot el “muntatge” que hem fet,
No senyor Sr. Sanjuan, el “muntatge” negatiu per a Cullera ho ha fet vosté amb la seua decisió.
De mostrar a la nostra ciutat com el fes-me riurer de molts, de ser uns ignorants, que ens dóna igual tot, i no, senyors del PP, no els anem a consentir que ens insulten amb la seua misèria intel•lectual.
Des de Compromís hem instat a la Fiscalia a investigar els fets, perquè s’han vulnerat diverses lleis, i cremar la muntanya figura en el codi penal.
O sinó, els invite a fer una “Torra” i cremem un poc de la muntanya, volen veure el que tardem a anar a la presó?
Dimitir seriosa un gest que tal vegada li fera recuperar un poc de dignitat, però esta vist que està encabotat a cremar-ho tot. Nosaltres, per si de cas, li la demanarem.

logo sense coalició. compromís per cullera