FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC AUTONÒMIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA

DIVENDRES 25 D’ABRIL

⚫ 16:30 h. Pesada de les cavalleries que participaran en el XXIII Concurs de Tir i Arrossegament a la carretera de Favara, davant d’Hormigones Caleta. Patrocina: M. I. Ajuntament de Cullera.

⚫ 19:00 h. A la Casa de la Dona inauguració de l’exposició fotogràfi ca amb el lema “COLORS”. L’exposició romandrà oberta tota la setmana de Festes. Organitza: Associació Fotogràfi ca Xúquer de Cullera. Patrocina: Regidoria de Festes.

⚫ 19:30 h. “DANSES DE CULLERA”. Per l’Escola Municipal de Dolçaina, Tabal i Danses. Pel següent itinerari: Plaça d’Espanya, c/La Séquia, Pati l’Es- glésia, c/Antoni i Renart, plaça d’Espanya. Patrocina: Regidoria de Festes.

⚫ 20:30 h. A la “Sala Mariano Martí” de la Societat Ateneu Musical, inaugu- ració de l’exposició de treballs de punt de creu per la Sra. María Valles Pérez i la Sra. Eva Prats Valles. Organitza: Comissió de Dames de la Societat.

DISSABTE 26 D’ABRIL

⚫ 08:00 h. Cercavila de tabal i dolçaina.

⚫ 10:30 h. XXIII Concurs de Tir i Arrossegament a la carretera de Favara, davant d’Hormigones Caleta. Patrocina: M. I. Ajuntament de Cullera.

⚫ 12:00 h. Balls Populars per la Colla Pas Pla amb l’Escola Municipal de Dol- çaina i Tabal i la Muixeranga de Cullera a la plaça d’Espanya.

⚫ 13:30 h. Disparada d’una mascletada a la Rambla Sant Isidre. Patrocina: Regidoria de Festes. Des de la Casa Consistorial, desfi lada de les Bandes Locals Juvenils de l’Ate- neu Musical i Santa Cecília.

⚫ 18:30 h. Inauguració de l’exposició de fotografi es antigues de Cullera al vestíbul de l’Auditori Municipal, als Jardins del Mercat. L’exposició estará oberta tota la setmana de Festes. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Associació Fotogràfi ca i Cultural La Penyeta.

⚫ 19:30 h. Inauguració de l’exposició de treballs realitzats per cursetistes de les Ames de Casa i Consumidores TYRIUS de Cullera al seu local social. L’exposició romandrà oberta tota la setmana de Festes a les vesprades de 18:00 a 21:00 h.

⚫ 20:30 h. Pujada de la Corporació Municipal al Castell per a procedir a l’acte de la Baixada.

⚫ 21:00 h. Baixada Processional de la Imatge de la Mare de Déu, custodiada per “Les quatre parts del món”. Una vegada instal·lada la Mare de Déu en la Tauleta, serà interpretat “L’himne a la Tauleta” per la Coral Stella Maris de Cullera. Després tindrà lloc la disparada d’un Castell de Focs Artifi cials. Al fi nalitzar es realitzarà el trasllat de la Mare de Déu a l’Església dels Sants Joans, acompanyada pels balls típics de Cullera.

DIUMENGE 27 D’ABRIL

⚫ 08:00 h. Cercavila de tabal i dolçaina.

⚫ 09:30 h. Col·lecta de la lluita contra el càncer.

⚫ 10:30 h. XXIII Concurs de Tir i Arrossegament a la carretera de Favara, davant d’Hormigones Caleta. Patrocina: M. I. Ajuntament de Cullera.
⚫ 11:00 h. Desfi lada de bandes participants en l´audició del matí del LXVII Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” des de la Casa de la Ensenyança fi ns als Jardins del Mercat.

⚫ 11:30 h. Audició del matí del Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” a l´Auditori Municipal.

⚫ 17:00 h. Parc Infantil al barri de Sant Antoni de la Mar (av. Blasco Ibáñez, davant l’Església de Sant Antoni). Organitza: Regidoria de Festes.

⚫ 17:00 h. Parc Infantil al barri de Sant Agustí (c/Alboraia). Organitza: Regidoria de Festes.

⚫ 17:00 h. Desfi lada de les bandes participants en l´audició de la vesprada del LXVII Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” des de la Casa de la Ensenyança fi ns als Jardins del Mercat.

⚫ 17:30 h. Audició de la vesprada del Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera” en l´Auditori Municipal. Clausura a càrrec de les dos bandes locals en els Jardins del Mercat. Entrega de premis i desfi lada de les bandes de la ciutat fi ns a les seues seus socials.

⚫ 23:00 h. Al carrer Alboraia Gran Musical “LA VUELTA AL MUNDO EN 80 MINUTOS”. Organitza: Regidoria de Festes.

DILLUNS 28 D’ABRIL

⚫ 04:45 h. Eixida de la Corporació Municipal des de la Casa Consistorial fi ns a l’Església dels Sants Joans.

⚫ 05:00 h. Rosari de l’Aurora del Raval de Sant Agustí i visita de la Mare de Déu del Castell a la barriada. En arribar al Raval, es dispararà un Castell de Focs Artifi cials. Missa de Campanya al carrer València.

⚫ 08:00 h. Cercavila de tabal i dolçaina.

⚫ 11:00 h. SOLEMNE MISA MAJOR a la Parròquia dels Sants Joans a càrrec de la Regidoria de Festes del M.I. Ajuntament de Cullera. Amb la participa- ció de la Coral Stella Maris.

⚫ 13:30 h. Disparada d’una mascletada a la Rambla Sant Isidre. Al fi nalitzar, desfi laran les bandes locals Santa Cecilia i Ateneu Musical.

⚫ 17:30 h. “Enramada de la Murta” per l’itinerari de la Processó. Col·labora: Penya “El Burladero”.

⚫ 20:00 h. Eixida dels balls típics i tradicionals des de l’Església dels Sants Joans.

⚫ 20:15 h. Eixida de la Corporació Municipal des de la Casa Consistorial fi ns a l’Església dels Sants Joans.

⚫ 20:30 h. Processó General per l’itinerari de costum. Disparada de 21 salves al fi nalitzar la processó.

DIMARTS 29 D’ABRIL

⚫ 11:00 h. SOLEMNE MISSA MAJOR a la Parròquia dels Sants Joans. A càrrec de les Camareres de la Mare de Déu.

⚫ 11:30 h. Jornada de portes obertes del Centre Ocupacional Mare de Déu del Castell per donar a conèixer les instal·lacions i les activitats que desenvolupen els alumnes. Fins a les 13:00 h. Al c/ Pare Antonio Berenguer, nº 15.

⚫ 13:00 h. Entrada de vaquetes als carrers del Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes.
Organitza: Penya “El Burladero”.

⚫ 17:00 h. Parc Infantil als Jardins del Mercat. Organitza: Regidoria de Festes.

⚫ 18:00 h. Al Saló Multiusos del Mercat “Mostra Gastronòmica dels Alumnes del Centre Municipal d’FPA de Cullera a benefi ci de l’Associació de Famili- ars de Malalts d’Alzheimer AFACU de Cullera”. Organitza: Associació d’Alumnes FPA. Col·laboren: Regidories de Festes i Serveis Exteriors.

⚫ 19:30 h. Concert de la “Brass Band” del Conservatori Superior de Música de València. A l´Auditori Municipal. Organitza: Societat Ateneu Musical. Col·labora: Regidoria d´Activitats Musicals.

⚫ 20:30 h. A la Casa de la Cultura es representarà l’obra de teatre “Bebé”, gua- nyadora del XI Concurs de Teatre de Comèdia Ciutat de Cullera i XXVII Concurs de Teatre en Valencià de la Junta Local Fallera, 2013-2014, interpre- tada pel Grup de Teatre de la Falla Passeig Dr. Alemany- Mercat. Preu: 3€. Organitza: Regidoria de Cultura.

⚫ 21:00 h. A l’Església dels Sants Joans actuació de “l’Orquestra de Plectre Ciutat de Cullera” (pols i pua).

⚫ 23:00 h. UN BOU EMBOLAT I UNA VACA EMBOLADA, al Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Penya Taurina “El Burladero”.

DIMECRES 30 D’ABRIL

⚫ Dia de la Fira: Totes les atraccions a 1,5 euros.

⚫ 11:00 h. XXI Ofrena-Homenatge a la Mare de Déu del Castell en l’Església dels Sants Joans de l’Associació d’Ames de Casa i Consumidores TYRIUS, amb besamans a la Mare de Déu. A continuació dinar de germanor per a les sòcies.

⚫ 13:00 h. Entrada de vaquetes als carrers del Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Penya “El Burladero”.

⚫ 17:00 h. Parc Infantil al barri Bega-Port (c/Ausiàs March).

⚫ 18:00 h. Jornada de portes obertes a l´Associació Baladre per donar a conèi- xer les instal·lacions i les activitats que desenvolupen els alumnes. Fins a les 20:00 h. Al carrer del Vall, nº 29 baix.

·19:00 h. LVII Carrera Provincial de Cambrers al Passeig Dr. Alemany per l’itinerari de costum. XV Carrera Infantil de Cambrers al Passeig Dr. Ale- many per l’itinerari de costum. Col·labora: Ramón Oliver Morató, S.L.

⚫ 19:30 h. Homenatge a Agustín Olivert Arlandis al Saló d´Actes del Conser- vatori Professional de Música de Cullera. Organitza: Cullera Laica.

⚫ 20:15 h. Eixida des de la Casa Consistorial de la Corporació Municipal fi ns a l’Església dels Sants Joans.

⚫ 20:30 h. Trasllat de la Mare de Déu del Castell al Barri de la Bega-Port. En fi nalitzar es dispararà un Castell de Focs Artifi cials.

⚫ 23:00 h. DOS BOUS EMBOLATS, al Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Penya Taurina “El Burladero”.

DIJOUS 1 DE MAIG

⚫ 11:00 h. SOLEMNE MISSA MAJOR a la Parròquia dels Sants Joans. A càrrec de la “Hermandad Sacerdotal de Cullera”.

⚫ 13:00 h. Entrada de vaquetes als carrers del Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Penya “El Burladero”.

⚫ 17:00 h a 20:30 h. Vesprada Màgica Infantil als Jardins del Mercat, amb unfl ables, jocs i tallers, i amb la presència de personatges famosos del món del cine i la cultura popular infantil. Organitza: Regidoria de Festes.

⚫ 18:30 h. Espectacle Infantil “El Sueño de Julio Verne” al Saló Multiusos del Mercat Municipal. Preu: 1€. Organitza: Regidoria de Festes.

⚫ 19:30 h. Espectacle Infantil de circ “Los siete magnífi cos” als Jardins del Mercat. Organitza: Regidoria de Festes.

⚫ 19:30 h. Concert de Música de Cambra “Una nit a l´òpera” amb “Solistas Valencia” a l´Auditori Municipal. Organitza: Grup “Solistas Valencia”. Col·labora: Regidoria d´Activitats Musicals.

⚫ 21:00 h. A la Casa de la Cultura es representarà l’obra de teatre “EL FLORIT PENSIL”, amb la recaptació a benefi ci de la lluita contra el càncer. Preu: 6€. Organitza: Associació d’Ames de Casa i Consumidores TYRIUS. Col·labora: Regidoria de Festes.

⚫ 22:30 h. Gran Concert al Passeig Dr. Alemany amb l´actuació de Edurne.

DIVENDRES 2 DE MAIG

⚫ 11:00 h. SOLEMNE MISSA MAJOR a la Parròquia dels Sants Joans, amb els majors, malalts i impedits. Al fi nalitzar la missa hi haurà besamans amb la Mare de Déu.

⚫ 11:30 h. Teatre Infantil al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura. Preu: 3€. Organitza: Regidoria de Joventut.

⚫ 13:00 h. Entrada de vaquetes als carrers del Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Penya “El Burladero”.

⚫ 14:00 h. Dinar-Homenatge als residents de la Residència Municipal de la Tercera Edad de Cullera al Restaurant “El Cordobés”.

⚫ 18:00 h. Gran Cavalcada de Disfresses. Eixida des de Sant Antoni. Els premis a les tres millors comparses es lliuraran al fi nalitzar la cavalcada des de la Casa Consistorial. Patrocina: M. I. Ajuntament de Cullera. Organitza: Junta Local Fallera.

⚫ 23:00 h. Gran Ball de Disfresses en el Passeig Dr. Alemany amb l’actuació d’una MACRODISCOMÒBIL. Patrocina: Clínica Somriures.

DISSABTE 3 DE MAIG

⚫ 10:30 h. XXIII Concurs de Tir i Arrossegament a la carretera de Favara, davant d’Hormigones Caleta. Patrocina: M. I. Ajuntament de Cullera.

⚫ 11:00 h. SOLEMNE MISSA MAJOR a la Parròquia dels Sants Joans. A càrrec dels Tauleters de la Mare de Déu.
⚫ 13:00 h. Desencaixonada de 2 bous i solta de 3 joneguets, als carrers del Raval de Sant Agustí. Patrocina: Regidoria de Festes. Organitza: Penya “El Burladero”.

⚫ 17:00 h. Desfi lada de Bandes de Cornetes i Tambors Ciutat de Cullera des del carrer del Riu fi ns als Jardins del Mercat.

⚫ 17:00 h. Ruta laica: una visita guiada als llocs de Cullera relacionats amb la llibertat de pensament. El punt de encontre serà a la parada d´autobus de la Rambla Sant Isidre. Organitza: Cullera Laica.

⚫ 18:00 h. III Festival de Bandes de Cornetes i Tambors Ciutat de Cullera. En els Jardins del Mercat. Organitza: S.CU.D.A.M.M. Patrocinen: Regidories de Festes i Cultura.

⚫ 20:00 h. MUSICAL “FESTA MAJOR” amb els actors de L’Alqueria Blanca al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura. Venda d’entrades anticipades en la Casa de la Cultura. Preu: 12€. Venta d´entrades en taquilla. Preu: 15€. Col·laboren: Regidories de Cultura i Festes.

⚫ 23:00 h. Al carrer Enrique Torres Gómez, Gran Festival Musical “Cullera viu la Nit de l’Aurora”, amb el DJ Aitor Galán i Gomad & Monster. Col·laboren: Regidories de Festes, Turisme i Joventut.

DIUMENGE 4 DE MAIG

⚫ 04:45 h. Eixida de la Corporació Municipal des de la Casa Consistorial fi ns a l’Església dels Sants Joans.

⚫ 05:00 h. Rosari de l’Aurora. Al arribar la Mare de Déu del Castell a la mar, es dispararà un Castell de Focs Aquàtics. Al fi nalitzar, se celebrarà la Missa de Campanya al Passeig Marítim.

⚫ 10:30 h. XXIII Concurs de Tir i Arrossegament a la carretera de Favara, davant d’Hormigones Caleta. Patrocina: M. I. Ajuntament de Cullera.

⚫ 11:00 h. SOLEMNE MISSA MAJOR a la Parròquia dels Sants Joans. A càrrec de la “Milicia y Corte”.

⚫ 13:30 h. Mascletada a la Rambla San Isidro. Desfi lada de les Bandes Locals Santa Cecília i Ateneu Musical des de la Casa Consistorial.

⚫ 17:00 h. Desfi lada de balls típics des de la plaça Espanya fi ns als Jardins del Mercat.

⚫ 17:30 h. II Festival de Danses “Colla Pas Pla” Ciutat de Cullera en els Jardins del Mercat. Organitza: Colla Pas Pla. Patrocina: Regidories de Festes i Cultura.

⚫ 20:15 h. Eixida de la Corporació Municipal des de la Casa Consistorial fi ns a l’Església dels Sants Joans.

⚫ 20:30 h. Pujada Processional de la Mare de Déu del Castell de Cullera al Santuari. Tot seguit es dispararan 21 salves.

Del 26 d’abril al 4 de maig