EN PERE MANUEL ARAGÓ  PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS EN L’AJUNTAMENT DE CULLERA, A L’EMPARA DEL QUE ESTABLEIX LA LLEI REGULADORA DE LES BASES DE RÈGIM LOCAL I EL DECRET 2568/1986 D’ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT I RÈGIM JURÍDIC DE LES ENTITATS LOCALS, PRESENTE AL PLE DE LA CORPORACIÓ LA SEGÜENT

                                                                

RECLAMACIÓ AL GOBIERNO DE ESPAÑA  D’UN FONS D’INVERSIÓ EN OBRA PÚBLICA  DE 10.000 MILIONS D’EUROS PER A LA NOSTRA AUTONOMIA.

1.- Les inversions públiques territorialitzades del Gobierno de España mitjançant els Pressupostos Generals de l’Estat a la nostra Autonomia són altament insuficients, injustes, poc equitatives i que ens marginen any rere any.   Segons consta en el document elaborat per la Cámara de Contratistas de la Comunidad Valenciana (CCCV) que duu per títol ” Aumentar las inversiones productivas en infraestructuras por el Gobierno Central y abordar seriamente y con rigor las colaboraciones público-privadas (CPPs) única tablade salvación para la CV”  s’assenyala que:

 “No podemos admitir que la Comunidad Valenciana haya recibido en los últimos diez años (2000 → 2011) unos 9.453 M€ menos en INVERSIONES en INFRAESTRUCTURAS que el promedio nacional. Cifra esta que, a la vista de los PGE – 2012, con sus 645 M€ que se nos “sigue sustrayendo” sobre la media nacional, estamos ya hablando de unos 10.000 millones de Euros en déficit en inversiones de Infraestructuras (Carreteras, Transportes, Costas, Hidráulicas, Culturales)”.

 2.- Es a dir que segons càlculs de la CCCV la inversió pública territorialitzada  presenta un dèficit de més de 10.000 milions d’Euros al que encara hem d’afegir la infra inversió al nostre País  dels pressupostos de l’Estat per al 2013 i 2014.

 3.- La falta d’inversió en obra pública  pel Gobierno de España es una de les causes directes que explica la gravíssima situació socioeconòmica que pateix el poble valencià. La falta de polítiques d’estímul a l’economia real  es l’ origen directe de la taxa de dissolució superior al 28%  i la pèrdua de més de 9 punts del nostre PIB regional.

 4.- Segons la pròpia CCCV, amb una inversió igual a la mitjana de l’estat en els darrers 13 anys, s’haurien pogut haver creat més de 180.000 llocs de treball. La falta d’inversió en obra pública suposa una important  minva de la xarxa de rodalies, atès que no s’ha desenvolupat  ni una sola de les propostes d’inversió contemplades al “Plan de Infraestructuras ferroviarias de Cercanias para la Comunidad Valenciana 2010-2012”, ni s’ha finalitzat la xarxa de depuradores ni la millorar del litoral per posar alguna exemples que minven el benestar dels ciutadans i ciutadanes valencianes.

 

 5.- Cal recordar que les Corts Valencianes aprovaren la reforma de l’Estatut d’Autonomia   (Llei Orgànica 1/2006, de 10 d’abril, de Reforma de la Llei Orgànica 5/1982, de 1 de juliol, d’ Estatut d’ Autonomia de la Comunitat Valenciana)  per a incloure una disposició Addicional Primera  amb la finalitat de garantir  la inversió pública territorialitzada  de l’Estat a la nostra autonomia. Esta reforma de l’Estatut  va ser tramitada en temps i forma i quan s’havia d’haver aprovat pel Ple del Congreso de los Diputados el 10 de setembre del 2013 i per tant haver entrat en vigor. Sorprenentment i a instància de la majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes, va ser retirat de l’ordre del dia del Ple del Congreso. Aquest fet ha impossibilitat que els Pressupostos Generals de l’Estat del 2014 contemplen una inversió pública territorialitzada justa i igualitària per al poble valencià.

 

 Per tot l’exposa’t,  proposem :

 

 1.- El Ple de l’Ajuntament De Cullera insta al Consell a que faça les gestions necessàries davant el Gobierno de España amb l’objectiu de buscar l’articulació d’un Fons d’Inversió en obra pública per l’Estat al País Valencià.

 

2.- El Ple de l’Ajuntament de Cullera insta al Consell a  que de cap manera, aquest Fons estiga dotat amb menys de 10.000 milions d’euros, atès que esta quantitat és la corresponent a la infra inversió pública territorialitzada acreditada des de l’any 2000.

 

3.-El Ple de l’Ajuntament de Cullera insta al Consell a que la modalitat d’articulació d’este Fons d’Inversió haja de ser acordada en la Comissió Bilateral entre l’Estat i els nostres representants. En este sentit haurà de considerar-se el context del PITVI (2012-2024), on s’hauria de preveure  no menys del 20% de la inversió de l’Estat.

 

4.- Donar trasllat d’aquest acord a la Presidència i a tots els grups parlamentaris de le

 

Signat: Pere Manuel Aragó

Cullera,  a 14  de març  de 2014logo sense coalició. compromís per cullera

 

SR. ALCALDE PRESIDENT DE L ‘AJUNTAMENT DE CULLERA