Abans de res, voldria dir que si fa uns mesos em diuen que anava a participar a una concentració en contra del tancament de RTVV m’haguera sorprès, i fins i tot haguera pensant que era impossible. La línia editorial que aquest mitjà estava duent els darrers anys, plena de manipulacions, mentides i sectarisme, m’havien dut a oblidar-me d’aquesta radiotelevisió nostra.

Però els darrers esdeveniments i la decisió  del seu tancament que el govern del PP ha pres m’han fet obrir els ulls.  I sense dubte el que m’ha fet canviar d’opinió va ser la pressa per part dels treballadors de l’ens, de fer-se’n càrrec  i el seu canvi radical en la forma de dir les coses. La meva primera reflexió va ser dir que “ja ho podien haver fet abans” , i “ara pot ser ja és tard”. Per què aleshores els treballadors es deixaven manipular?, jo no ho sé , però potser per la por que tots els treballadors tenim a perdre la nostra feina, i a més a més quan estàs rodejat de gent imposada  arbitràriament pels governants i que potser actuen com a comissaris polítics, denunciant  qui és el treballador que posa inconvenients i no està d’acord.

Però amb aquesta xicoteta reflexió jo vull anar més enllà de la defensa dels treballadors i la seua feina ( ho faria també amb qualsevol altre treballador d’un altre sector). Jo vull defensar hui el nostre mitjà de comunicació, que ens agrade més o menys, és l’únic que tenim en la nostra llengua al País Valencià, i que si desapareix, ajuda  que s’oblide el nostre mitjà d’expressió més preuat , ja de per si deteriorat i maltractat pels poders polítics i mediàtics, i que ara podia quedar arraconat per falta d’ús.

Fa un temps la Generalitat Valenciana obligà a tallar les emissions de TV3, perquè deia coses que al govern no li agradaven i no es doblegava a les condicions que aquest imposava; aleshores els valencians pràcticament callarem, i ho assumírem.  Al cap i a la fi pensàvem que era una televisió de fora i no era la nostra, què més ens feia…. Ara la que ens tanquen sí que és la nostra, la que hem creat amb els nostres diners, i la que deu de parlar i ajudar a defensar la nostra llengua, i és ara quan ja no podem romandre callats, perquè si desprès d’açò callem, quan parlarem ?

El president Fabra parlava (en perfecte castellà, no siga cosa que creguen que és de poble)  que els diners eren més necessaris per a l’educació o la sanitat, i que no tancaria hospitals ni escoles per mantenir la televisió pública. I  estic d’acord que aquestes coses són molt importants, ho són tant que jo ja ho deia quan ells malbarataven els diners amb circuits de F1 , copes d’Amèrica de vela i salvant amb avals milionaris  equips de futbol com el València F.C. Aleshores era quan nosaltres     manteníem que hi havia coses més importants, i denunciàvem que ells ho feien perquè (entre altres coses) així afavorien els negocis dels seus “amiguets de l’ànima” amb trames gürtels etc… ells espoliaven els diners dels valencians i ara és possible que ho paguen centenars o potser milers de treballadors, perquè si ara callem i abaixem el cap segur que desprès de RTVV vindran altres retallades i perdran el lloc de treball uns altres treballadors.

Estic segur que si no ens conformem i si no callem, actuacions tan agressives amb la nostra cultura com aquesta no es duran endavant , i si a la fi ens tanquen la nostra RTVV, potser al 2015 haurem de crear una RTVV nova… i verdaderament nostra….sense manipulacions.

Pep Climent,

membre de Compromís per Cullera.