Moció en contra de la desnutrició infantil a Cullera

Compromís proposa que s’habilite el menjador infantil també en estiu

 

            Cullera, 21-06-2013

Des de la Coalició Compromís per Cullera es presentarà al proper Ple Municipal una moció instant l’Ajuntament perquè de forma urgent i immediata, habilite els mecanismes adients, juntament amb els Serveis Socials i els centres escolars, per tal de salvaguardar la dignitat de les criatures i de les seues famílies, de manera que s’assegure que tots els xiquets i xiquetes de Cullera tinguen l’alimentació garantida també en els mesos d’estiu, mesos en què no funciona el menjador escolar.

Al mateix temps, s’insta l’equip de govern perquè habilite de forma immediata la partida pressupostària corresponent per tal de fer front a les despeses que es deriven de la posada en funcionament de la proposta.

Aquesta proposta es presenta a casua de la dramàtica situació que estan vivint desenes de famílies a la nostra localitat i que amb l’arribada de l’estiu es pot vore agreujada pel tancament dels menjadors escolars i a la manca de polítiques socials que està duent a terme el Partit Popular de Cullera.

En especial, des de Compromís volem evitar la desnutrició infantil pròpia de països tercermundistes i de la qual ja han alertat els mestres de diverses escoles. Segons aquestos, cada vegada són més els xiquets i les xiquetes que no porten esmorzar per la falta de recursos familiars i fins i tot s’estan donant casos d’infants que busquen menjar pel terra dels patis o dins de les papereres, juntament amb l’aparició de marejos i desmais propis de la desnutrició infantil.

És per tot això que instem l’Ajuntament de Cullera a posar en marxa aquesta i altres mesures i donar així una resposta social a la crisi a què ens ha abocat el seu model econòmic.

Coalició Compromís per Cullera

www.cullera.compromis.net

Compromís x Cullera