No vos mereixem

La ciutadania de Cullera i del País Valencià, els treballadors i les treballadores, no mereixem estar governats per esta casta de lladres i corruptes que des de fa 20 anys està arruïnant la societat valenciana i des de fa 12 ho fa a la nostra població.

Fins fa poc, des de la Generalitat Valenciana deien que tots els nostres mals eren per culpa del govern de Zapatero, i fins i tot en l’últim ple municipal ho vam poder tornar a escoltar en boca de l’alcalde Ernesto Sanjuan. Però no, senyors, no és aixina.

Els mals que patim els valencians i les valencianes són causats, en primer lloc, pel Partit Socialista del País Valencià de Joan Lerma, que durant els seus anys de govern va abonar el camp al Partit Popular i va col·locar centenars d’amics en els diferents llocs de gestió.

Però no podem oblidar que el Partit Popular governa ja des de fa 20 anys la Generalitat Valenciana i que han sigut ells els qui han acabat amb les caixes d’estalvi valencianes, els qui han saquejat la Depuradora de Pinedo a través d’Emarsa, on s’han furtat més de 20 milions d’euros; els quiens fan perdre cada any més de 60 milions d’euros amb el desastrós premi de Fórmula 1 i els qui han construït una ruïnosa Ciutat de les Arts i les Ciències que ha acabat costant-nos més de 1.300 milions d’euros (més de 220.000 milions de les antigues pessetes!) i que ara està caient a trossos i ben prompte serà privatitzada, igual que l’aeroport de Castelló, la Ciutat de la Llum d’Alacant o Terra Mítica a Benidorm.

Quines coses.  El Partit Popular, el partit que treballa al servei dels empresaris, construïx obres faraòniques amb diners públics per a després privatitzar-les i vendre-les a preu de saldo.

Mentrestant, els valencians i les valencianes patim un 30 % d’atur  i el desmantellament de la sanitat pública, l’educació pública i la resta de serveis socials perquè diuen que no tenen diners per a pagar-ho i cal privatitzar-ho tot. El que no tenen és vergonya ni escrúpols!

Malgrat tot això, encara hi ha gent que pensa que a Cullera els dirigents del Partit Popular són diferents, però no és així: els 2 últims anys de legislatura en cada ple municipal hem pogut assistir a un espectacle cada vegada més grotesc on hem pogut vore com els regidors del PP ja s’han llevat la careta que encara portaven.

Segons informava el diari Levante a Cullera, segons l’ONG Cáritas, es van atendre 1104 persones durant el 2012. D’aquestes, més de 50 famílies acudiren a Cáritas perquè corren el risc de ser desnonades en breu i, degut a l’establiment del re-pagament dels medicaments, cada vegada són més les persones que acudixen a demanar ajuda per  poder pagar-los.

Quina és la resposta de l’Ajuntament de Cullera en front d’aquesta situació? A hores d’ara ja és ben sabuda per tota la població. En front la situació de drama que patixen centenars de famílies de Cullera, retalls en els serveis socials que gestiona l’ajuntament i davant la presentació de la moció redactada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca els insults del senyor Canales i les burles de la senyora Arlandis contra els representats d’aquesta plataforma.

Davant d’una situació tant greu i lamentable, des de Compromís x Cullera no podem fer una altra cosa que exigir la dimissió del senyor Canales i un canvi radical en les actuals polítiques que està duent a terme el Partit Popular de Cullera.

Però, com que sabem que això no serà aixina, al mateix temps animem la ciutadania de Cullera a organitzar-se per tal de fer front a la situació actual de manera col·lectiva i poder dur a terme un canvi polític i social que ens permeta assolir les quotes de benestar social que els treballadors i les treballadores ens mereixem.

Cap canvi polític no s’ha realitzat sense l’organització i la mobilització social i per això des de Compromís pensem que és vital que la població s’organitze a través dels diferents partits polítics com el nostre, els sindicats de treballadors i les plataformes en defensa de la Sanitat pública, l’Educació pública o d’afectats per les hipoteques i per les preferents per tal de poder construir entre tots un mur popular que aconseguisca parar els efectes de la crisi i ens permeta fer fora de l’Ajuntament i de la Generalitat el Partit Popular.

Marc Joan i Corihuela

Secretari de Comunicació – Compromís x Cullera

Foto marc Arinyo