PSOE i Compromís voten en contra dels comptes municipals, els primers des de 2009

L’Ajuntament ha aprovat este matí els pressupostos municipals per a 2013 i ho ha fet amb els vots a favor del PP i els vots en contra de PSOE i Compromís. El govern d’Ernesto Sanjuan no havia elaborat uns pressupostos municipals des de 2009 i els que ara ha presentat per a 2013  han sigut molt criticats per l’oposició , que considera que son irreals i que fins i tot podrien no ajustar-se a la legalitat . 
Compromís ha presentat una esmena als pressupostos i ha qualificat la gestió econòmica d’Ernesto Sanjuan com desastrosa. Segons Pere Manuel, portaveu de la coalició ens trobem en la mateixa situació que en 2009  en que ja es van fer uns comptes municipals irreals que no contemplaven uns resultats negatius de tresoreria. Manuel assegura que amb uns pressupostos que deixen fora 3.600 000 euros de deute el més probable es que quan arriben a la delegació del Govern l’Ajuntament es veja obligat a rectificar-los. 
Manuel També ha criticat que en l’apartat de gastos el pressupost no retalle més en complements de gratificació i de productivitat  o sous de regidors i càrrecs de confiança, mentres manté a bona part de la plantilla municipal  a mitja jornada. Aixi mateix Compromís ha criticat que es retallen ajudes per a  serveis socials o l’Escoleta mentres que es dobla  l’ajuda al diari privat l’Expressió  que passarà  de rebre 7200 a 13000 euros. 
L’esmena ha sigut rebutjada i tot seguit s’ha passat a debatre el contingut dels pressupostos. La regidora d’Hisenda Mari Ângels Arlandis ha explicat quins criteris s’han seguit en la seua elaboració. Arlandis ha destacat que la baixada d’ingressos ha obligat a reajustar gastos. Quasi un 60% del pressupost es recaptarà dels impostos directes , principalment el de béns immobles mentres que l’apartat de personal suposa quasi el 50% de les despeses.
En la seua intervenció  el portaveu socialista Jordi Mayor ha explicat per que els socialistes anaven a votar en contra dels pressupostos. Mayor considera que l’informe de l’interventor de l’Ajuntament   fa pensar que els pressupostos podrien incórrer en il.legalitats i ha criticat  per irreals les  seues previsions d’ingressos i gastos. Mayor ha destacat que bona part de l’esforç que suposen els retalls  previstos en estos pressupostos se’n van a pagar el deute amb els bancs. El líder socialista també ha criticat que la plantilla de personal s’ha fet sense negociació prèvia amb els sindicats ni el preceptiu informe de personal.  
Curiosament les distintes intervencions no han provocat  llargs debats i finalment els pressupostos de 2013 s’han aprovat amb 11 vots a favor i 9 en contra
 
2012-12-21 20:00:00
A+
A-
P