INICIATIVA PER A LES EMISSIONS DE TELECULLERA EN TDT

 

 

En Pere Manuel Aragó,regidor,  presenta al Ple de l’Ajuntament per al seu debat i aprovació si s’escau,  la següent

 

 

MOCIÓ

 

TeleCullera forma part inseparable de la història contemporània de Cullera. La televisió municipal ha sigut testimoni directe dels esdeveniments mes importants que han passat a la nostra ciutat des de la seua creació en l’any 1996. Al llarg d’aquests 16 anys el seu caràcter institucional ha fet que els seus responsables municipals hagen sigut regidors de la pràctica totalitat del ventall ideològic. Des d’Alternativa Progressista de Cullera, Unió Valenciana, PSOE, BLOC i Partit Popular, tots els alcaldes i els regidors delegats de l’àrea de comunicació han buscat la millor forma tecnològica per a portar a les cases de Cullera els programes de la televisió local.

 

Les emissions dels últims anys han possibilitat i contribuït decisivament a la divulgació , no sols per a tots els ciutadans de Cullera i l’àmbit local, sinó també a tots els visitants i pobles de la comarca on rebien la nostra senyal  dels nostres programes informatius, programes, reportatges de les nostres festes i tradicions, de la festa fallera, esdeveniments culturals i musicals en particular, esportius, entramat social i es pot dir que tot el que passa a Cullera. I tampoc hi ha que oblidar la seua importància a l’hora de difondre i vertebrar l’ús  del valència a la nostra ciutat.

 

I aquest treball ha sigut el suport tècnic i eina de divulgació i promoció de Cullera en tots els esdeveniments on la nostra ciutat ha estat present.

 

L’arxiu d’aquests anys en imatges per al futur té un valor que va més enllà del propi document i la inversió feta a nivell pressupostari està més que recompensada.

 

El canvi tecnològic de la digitalització i el pas a la televisió digital terrestre ha posat noves dificultats a la ja de per sí complicada tècnica de la televisió local i a la seua pervivència cap al futur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Per tot això, presentem la següent

 

PROPOSTA D’ACORD

 

PRIMER.- Reconéixer el treball de tots els alcaldes i regidors de l’àrea perquè el seu treball ha ajudat a consolidar l’actual televisió municipal i ha fet possible que Cullera siga també un referent quan es parla de televisió de referència.

 

SEGONA.- Mantindre les actuals emissions diàries de Telecullera com a mitjà de comunicació públic  que potencia i dóna a coneixer les activitats socials, institucionals,festives, culturals, esportives, etc… dels cullerencs i fer el pas per a la seua consolidació a través de la televisió digital terrestre.

 

TERCER.- Iniciar els tràmits per a contractar amb l’empresa propietària del nou canal de TDT comarcal de a Ribera Alta i Baixa, de les emissions de TeleCullera. Aquesta relació contractual hauria de contemplar inicialment: emetre en valencià, mínim de 3 hores d al dia per a TeleCullera, mantindre la marca i el logotip, emetre integrament les sessions plenàries de l’ajuntament dos vegades al mes, així com la programació habitual de la televisió municipal, al temps que s’hi puga emetre programació conjuntament amb altres municipis que puguen incorporarse en un futur  a les emissions de TDT.

 

QUART.- Impulsar les emissions dels espais de TeleCullera en l’àmbit de les noves TICs i xarxes socials, i la televisió IP, per difondre l’actualitat i la cultura de Cullera sense restricccions d’horaris i de localització, a traves dels nous dispositius amb accés a internet i amb el propòsit de satisfer els nous consums de televisió.

 

CINQUÈ.- Potenciar el Consell Municipal de TeleCullera com a òrgan de debat i control per tal que assenyale i consesue les pautes i línies directrius de la tv local, així com confiar en el criteri professional dels periodistes al seu càrrec pel que fa a l’elecció dels conotinguts d’emissió, fomentant així la pluralitat ideològica i de continguts.

 

 

En Cullera, a  20 de gener de 2.012

 

 

 

 

 

Signat: Pere Manuel Aragó

            Portaveu Grup Municipal Compromís