Fa setze anys que el PP ocupa les principals institucions valencianes i huit que el Sr. Sanjuán ocupa el càrrec d’alcalde de la nostra ciutat. Durant estos anys , la política aplicada en tots els àmbits de la vida per la dreta valenciana, amb un autobombo injustificable i venent, i tant que han venut, una imatge de València i de Cullera, com a paradigma “ací es viu molt bé” “que feliços som” i “ací es viu així perquè governa el PP”  etc… amb un gasto econòmic enorme en projectes emblemàtics del Consell, tant en l’època de Zaplana com en la de Camps, i també en el nostre ajuntament. Com a exemple esta Terra Mítica, La Ciutat dels Arts i els Ciències, la Copa de l’Amèrica, la visita del papa Benet XVI, l’aeroport de Castelló, la Formula 1 i un llarg etcètera. Política que  ens acusava, als que discrepàvem i no estàvem d’acord, de no sols anar en contra del PP sinó en contra dels valencians.  A nivell local el Sr. Sanjuan també se li omplia la boca amb tal de vendre la seua gestió frases com “Que Cullera més bonica tenim” “Cullera és l’enveja dels pobles de la comarca” etc…, i també ens acusava d’anar en contra de la seua gestió i del desenrotllament de Cullera.

I tot açò pagat amb els impostos de tots, només per a reforçar l’autoestima dels valencians i lligar-la a l’èxit del model de Comunitat i de poble dels populars.

I açò ve a compte de l’actual situació econòmica en què es troba la Comunitat  Valenciana en general i la de Cullera en particular. Tota eixa imatge de “llevant feliç”  on està ara? A qui culpen ara? La Comunitat Valenciana té transferides pràcticament totes les competències de l’estat i el PP és l’únic culpable de l’actual situació.

Ací està que som la Comunitat més endeutada de l’Estat, que ha desmantellat  el sistema financer valencià, la taxa de desocupació més alta, casos de corrupció amb Gurtel, Emarsa, els fems d’Alacant i per a acabar-ho d’arreglar el cas Noós d’Urdangarín, etc…tots els grans esdeveniments han sigut un “bluf” i ara es veu la verdadera realitat.

A nivell local la situació és pitjor, la gestió duta a terme pel Sr. Sanjuán ha sigut la de portar les arques municipals a la ruïna, i sinó ací tenim les denúncies per impagament d’empreses a proveïdors, les denúncies dels treballadors de la residència de la tercera edat, els milions de factures que es deuen, el tema de l’empresa del fem , que veníem denunciant-ho i que ara ha esclatat amb els treballadors, lamentablement, pel mig, sobrecostos d’obres, projectes fallits i sense a penes repercussió, i així una llarga llista que tots coneixem. Sovint ens preguntem on han anat a parar els nostres impostos i que es reflectix en Cullera eixe deute tan important que tenim, i no servix d’excusa els que no té acostumat a contestar el Sr. Sanjuán : “quan vostés governaven…. “  , no servix d’excusa perquè vosté porta 8 anys governant, i altres dos que va estar d’alcalde, més altres dos en què el PP també va governar entre 1997 i 1999, en definitiva el PP i vosté ha governat 12 dels últims setze anys i deu com a alcalde, per la qual cosa  ja està bé de no assumir la seua responsabilitat. I el millor que podria fer i a la vista dels resultats és anar-se i no afonar més al poble.

I ara i de moment, per a salvar el país, el PP ens apuja l’IBI un 10% , diuen que per a ajudar als ajuntaments, però s’obliden i a consciència ,que ofeguen els contribuents ,  i arribaran més pujades i despropòsits , no ho dubten. És realment això el que van votar les persones del PP? ho aplicarà el Sr. Sanjuán? A que no dona la cara per explicar – ho?

Pere Manuel Aragó

Portaveu Grup Municipal Compromís